Новости в играта
#31 Removed user 24.12.2014 11:32
Falcons
1014 Posts

Лично мое мнение,е че добавяне на дублиращ отбор в Б или В група е по-добър вариант.Като там ще имат право да играят само играчи до 21 години.Така ще може да се обиграват юношите.Про това положение отборите няма да могат да влизат в елита,но ще могат да изпадат.В това време ако отбор от елита изпадне,а неговия дублиращ отбор е в долната група автоматично изпада и той в долната група.Нека имат разлика едно ниво.Когато се регне нов потребител ще се бори с дублиращи отбори,(които линии и коефицент няма да се много големи),и така ще са почти на неговото ниво, и няма да го отказват с големи резултати.Така между другото щеще да се натрупат и мачовете на ДЮШ.Защото сега ще плъзнат много играчи.С моето предложение ще се удвоят отборите в играта.
Да се въведе и помощ за новите потребители.Нека има мисии за един сезон.Пример:
Запиши победа(бонус 200 кредит)
Запиши чиста мрежа(бонус 150к)
Влизай 2 седмици подрет(500 кредит) нещо такова.Така ще е зарибен да гони влизане всеки ден и да се мъчи да почели кредит да се развива.
Както каза колегата урна за РПС.Влизаш вътре и следващия влязал играе с теб.

#32 Removed user 24.12.2014 12:10
Ul tra violets
828 Posts

<blockquote><h3>simvol написа:</h3>След като съм един от любезно приканените да вземат участие в дискусията, ще го
направя.

Дано не ви отегча, с вероятно дългият текст, който ще се получи!

1. ДЮШ - подкрепям предложението за намаляването на задължителните им мачовете.

С промяната на правилата, относно максимално допустимия брой СТ-и в един отбор,
трансферът на млади играчи става единствено след вадене на такива от сградата
"Училище за талнти".
При ДЮШ-играчите имаме основно две положения:
- Един отбор си ги вади, развива ги, играе интензивно с тях. Правят необходимият
брой мачове, но мениджърът решава да си ги запази и да се порадва на успехи с
тях - играчите не отиват на пазара.
- Мениджърът не развива добре младите играчи, те губят темпо в израстването си,
правят евентуално, необходимият брой мачове, влизат в трансферната листа, но са
непродаваеми, понеже са скъпи и слаби.

И в двата случая, трансфери няма.
Разбира се, има и други възможни ситуации, но това са двете основни.
Чаворселона даде добра отправна точка за размисъл с 40 официални мача.

2. Цените на играчите в трансферния списък - проблемите тук са предимно при
играчите над 30 годишна възраст. Някакви супер играчи струват смешни пари. Е,
как да реши някой да ги раздава без пари?
Моето предложение е да се коригира това +50% над средната цена с:
- за 32 и 33 годишни - +100%
- за 34 годишните - +200%
- струва си да се помисли и за 35 годишните играчи - техните линии са от 300 до
450, съответно за слаби и силни такива. Такива играчи вършат работа само за 1
сезон, но какво пък - увеличаваме интереса към трансферите.

3. Наддаване над максималната цена.
Защо трябва да се дебнем, да има наказани и безнаказани?
Има просто решение за недопускане, нарушаването на това правило.
Системата трябва да ни забранява да сложим дори 1 кредит повече над максималната
цена, в противен случай неразбориите са на лице.
- първа оферта 40 000 +50 левро
- втора оферта 40 001 - вече над максималната. По-слаба оферта е, но системата я
отчита за по-добра. Нарушава правилата, но ок., може и да мине, но коректния
мениджър е губещ, защото не може да придобие играча по правилата.
- появява се и трета оферта - 500 000. Айде сега да продадем този играч - няма
да стане. Защо? Защото нямаме спирачка от системата, която разчита единствено на
нашата коректност, а всички знаем, че светът е едно несправедливо място и се
нуждае от ред и закони. Шампиони не прави изключение.

Последният подобен случай, ако не се лъжа, се случи по-миналия сезон, с играчите
на RAINBOW - горкият човек... в чудо се видя, а не трябва да е така.

4. Урна за РПС - предложение на БГ ЮВЕНТУС.
Колкото по-малко отбори остават в играта, толкова по-голяма нужда има от
уреждането на автоматични РПС-и. Тук може би ще засегна част от не ВИП
потребителите, но тази опция, както е и в много други игри, може да бъде само за
ВИП-потребителите.

5. И едно доста амбициозно предложение , върху което работих преди време,
не без основание, изцяло в подкрепа повишаване на интереса ни към играта.

Промяна във формата на ЛШ!!!

Вместо 4-те квалификационни кръга, предлагам квалификациите да приемат следния
вид:

16 групи по 7 отбора - това са общо 112 отбора.
Останалите 16 се класират директно, както беше до сега.

Да се върнем на групите!

Всеки отбор играе общо 6 мача (по един с/у всеки съперник). Три домакинства и
три гостувания.

Първите трима в класирането преминават квалификациите и се класират за груповата
фаза в ЛШ.

Заелите 4-то място се отправят към турнира КШ.

5,6 и 7 отпадат и сезонът за тях приключва.

И така, от 16 групи ще имаме общо 48 класирани за ЛШ + 16-те поставени = 64
тима.

Групите вече няма да бъдат 8, а 16. След това нещата са ясни.

Особености:
- Турнирът КШ не се повлиява от посочените промени и започва, и приключва по
същия календар, както до сега.
- Турнирът ЛШ - Календарът на този турнир нараства с 1 ден. Ето и
подробностите:
Вместо 8 дни за 4 квалификационни кръга, имаме 7 дни за квалиф. група - 6 мача
се играят за 7 дни, тъй като винаги ще има един почиващ отбор в групата. До тук
спестихме 1 ден, но добавяме още 2 дни, заради участието на повече отбори във
финалната фаза, тъй като ще имаме и 1/16 финал. Равносметката е, че турнирът ще
се играе 1 ден по-дълго.
- Новият формат ще наложи админа да направи и някои козметични корекции при
генерирането на КК - клубния коефициент. И не само. Премиите за достигането до
определено стъпало в турнира също и това е разбираемо, предвид появата на един
финален кръг в повече, а именно 1/16 финала, което пък от своя страна може да го
принуди да разбута премиите за по-високите постижения, с цел да се получи
диференциация в наградите.

Това беше за админа.
Какво получават потребителите с този формат?

- Възможност най-силните отбори да играят повече от 1 двубой преди отпадането
си. Вече има случаи, в които няколко сезона по ред, два от най-силните отбора,
се срещат още в първия кръг на турнира и единият си заминава безславно.
Дългогодишният труд на мениджърите няма да отива в кошчето след само един шанс,
а ще имат цели 6.
- Възможност за сблъсъци с по-голям брой противници.
- Ограничава се възможността отбор умишлено да допуска загуби, за да попадне в
турнира КШ. Не са изключени сметки, но ако някой реши да хитрува и умишлено да
заеме 4-тото място в квалиф. група, няма да му е толкова лесно, понеже ще има
риск да стане и 5-ти, а с това ще приключи евро сезонът му.
- По-голяма възможност за класиране в турнира ЛШ на тези, които го заслужават.
- Далеч по-силна конкуренция в груповата фаза на същинския турнир.
- Силната конкуренция в турнира, ще затрудни представянето ни в домашната лига,
което ще я направи малко по-привлекателна.

В общи линии мисля, че схванахте идеята на предимствата.
Това е свързано със значителен труд от страна на админа, но пък вярвам, че ще ни
допадне повече и вероятно повечето от вас биха го подкрепили.

Специално за тази дълга идея, очаквам да изкажете мнение, за да може админът да
бъде подтикнат в някаква посока - дали да се опита да го прави, или не.

Имам и други идеи, но мисля, че за сега, това е достатъчно.

Искрено благодаря на всички, които са прочели предложенията и на онези, които ще
коментират, особено 5-тото от тях</blockquote>
Колегата Символ отлично го е написал. Поздравления!
1.Урна за РПС
2.Преди време бях предлагал точка 5 на Символ, за Събото-неделните турнири. Да се почва направо от групи, за да са по интересни уикендите и да трупат опит и играчите на по-лабите отбори. Така, че съм с 2 ръце точка 5 да се отнася и за Официалите турнири и за Събото-неделните турнири.
3. Урна на менторите. Това предложение, би трябвало да се осъществи, след актуализиране на информацията за нови отбори. Там ще бъдат всички по-опитни отбори, които имат желание да помогат. Всеки нов отбор, ще получава съобщение, че има ментор, до който може да се допитва по-въпроси касаещи играта.
4.Новите отбори да печелят повече кредит. За всеки ден в който са влизали и са тренирали да пачелят кредит. Бонуси за всеки 10 поредни дни и така до първата им година в шампиони. Да получучават и от време на време левро.
5.Да бъде намелен шанса за червени картони в елиминационните мачове от официални турнири, като за всяка следваща фаза да бъде още по-малък. Примерно осминафинал 50% по-малък шанс за червен картон, четвъртфинал 60% по малък шанс, полуфинал 70% по-малък шанс, за финал 90% по-малък шанс за червен карто.
6.Дузпи. Да зависи от уменията на вратаря. Може да се помисли за ново умения при играчите, което да е за биене на дузпи. Всеки да преценява дали да го развива или не. Резултатите от тях да излизат по-бързо, защото при официалните турнири се случва да ги чакаме по 2 часа.

Поздрави,

#33 FC RAPID 24.12.2014 15:32
FC RAPID
220 Posts
Since 04.02.2011

Съобщение от: Администратор 24 Дек 2014 15:08
Специални тренировки Играчът J. BROCK завърши успешно специалните тренировки.

Подобрения на уменията след специалната тренировка
Контрол 3.8
Отнемане 3.8
Дрибъл 3.2
Умения с глава 4.2 А Вие ми говорите за подобряване на играта за привличане на нови потребители и за задаржане на старите.Как може една специaлна тренировка за която съм дал 25 левро да е с толкова малки показатели играча ми е дигнал 3 линия и 15 умения при положение че една средна спецялна тренировка дига по 5 линия и 25 умения.(n)

#34 Removed user 24.12.2014 15:51
BLUEROSESKZ
959 Posts

Ако искаш хора в играта и тя да се развива инвестирай някой левец за реклама на тази игра :)

#35 Pfc sin strel 24.12.2014 18:28
Pfc sin strel
359 Posts
Since 04.02.2014

Здр колеги аз съм почти нов потребител.И съм съгласен с предложенията до тук и аз имам едно-две предложение.Да се намали времето за строеж на сгради не знам колко е важно но мисля че ако за 3дни минеш едно ниво сте може да се привличат повече юноши от школата,а както е сега 6 дни за едно ниво.Второто ми предложение е да ема пак свободни агенти.Например след като уволниж даден играч той да стане свободен агент.Свободни агенти да не стават играчи под 30 години.Ако даден играч наруши правилото за сбодните агенти да ми се налага глоба от 25000 кредит и отнемане на 5 точки от точковия актив които има.При повторно нарушаване глобата да е 50000 и минус 10 точки.А при трето нарушение да му се изтрие отбора.Надяам се че предложенията с хубави.Весели празници на всички.(beer) (beer) (beer) (beer) (beer) (beer) (beer) (beer) (beer)

#36 Removed user 25.12.2014 09:34
Full force
20 Posts

чета и не вярвам на очите си ... все пак трябваха над три години за да уври за някои идеи админа ....ще взема да се върна в играта да видим какво ще направи ....че колегата му в другия сървър съвсем се ....

#37 Plamo 26.12.2014 13:03
Plamo
1164 Posts
Since 21.06.2009

<blockquote><h3>Старите Кучета написа:</h3>Ако искаш хора в играта и тя да се развива инвестирай някой левец за реклама на
тази игра</blockquote>
Това го говоря от години, но няма кой да ме чуе. Скъпо било, скъпо е, но ще си избие инвестицията :) Но не :)
Вече не съм оптимист за играта не вярвам да има някаква промяна към добро :( За това и няма да давам съвети кое как да се промени. Предложения бол просто ми е писнало да чета едно и също, едни и същи обещания, а накрая НИЩО!!! Дано не съм лош пророк :)
(d) Весела Коледа!!! (beer)

#38 Removed user 26.12.2014 16:31
Blue fire balls
424 Posts

Мога да допълня : падане на ограничението за регистрация в съботно-неделни турнири за нови отбори , малкото на които им пука не могат да играят при този стандарт , силвър лигата не се е пълнила от поне 1 година ако не се лъжа.

#39 Removed user 27.12.2014 00:42
Demons
119 Posts

Знам че това не е от най-големите проблеми, но мисля че би било хубаво титлите при ДЮШ-а също да носят кредит от музея. Или ако сметнете това за ненужно то поне шампиона при децата да взима половината от сумата на шампиона при мъжете (тоест 25 000 кредит)

#40 Саутхямптън 27.12.2014 20:06
Саутхямптън
186 Posts
Since 22.09.2009

<blockquote><h3>Corinthians написа:</h3>Очаквам предложенията Ви да дискутираме какви новости е добре да въведем в
играта, за да се раздвижат малко нещата.</blockquote>

оставам настрана критиките ми към Вас през годините. Имам един-единствен въпрос, защо позволихте на ОТКРАДНАТ ОТБОР да играе в нашата/Вашата група? Всички знаят потърпевш беше БЪРЗИ И ЯРОСТНИ.
И да копирам, черно на бяло:

#1 Автор: Corinthians, добавен на: 12 Март 2010 00:54 (пе)цитирай ... Условия за ползване на Shampioni ... 7: При пряко (влизане в чужд акаунт без знанието на собсвеника, т.е. хакване) и непряко (намесване в играта на чужд акаунт), нарушителят се наказва с изтриване на акаунта." ..

както й:

Автор: Монреал Импакт 22 Дек 2014 | 15:28
не мисля че трябва да ти давам обяснение какво сме си говорили с админа преди 2 години и не мисля че е твоя работа ... (тук дори оставихте да се създаде впечатление за по особени взаимотношения между Вас и мениджър от групата ни)..

Извинявайте г-н Админ, но то в нашата (вашата) група не взехте адекватните мерки и оставихте да играе ОТКРАДНАТ ОТБОР, какво остава за други мерки.
Но съм склонен да повярвам за промяната, която говорите - като на първо време вземете справедливо решение на случая относно кражбата (като например преместите отбора, или стартира наравни начала с нов отбор в групата ни)...
напомням, че само от тук загубихте 4 много сериозни клиенти PACO, БОТЕВЪ ПЛОВДИВ, БЪРЗИ и ЯРОСТНИ и мен ...